Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера и се заливат с вода. Варят се до готовност. Отцеждат се и се оставят да изстинат.
Те могат да се подготвят от по-рано, защото трябва да изстинат добре. Свинското месо се нарязва на сочни пържоли. Начукват се.
Подготвя се намазнена тава. Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер, като се поръсват от всички страни. Нареждат се в тавата. Поливат се с виното. Пекат се във фурната на 200°C за около 40 минути.
През това време се довършват картофите и се приготвя сосът. Картофите се нарязват на кубчета. Овкусява се със сока от половината лимон.
Подготвя се голям тиган. Слага се 50 грама от маслото. Добавят се картофите. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Картофите вече са меки, затова трябва да се разбъркват внимателно. Целта е да се запържат леко.
Овкусява се със сол и черен пипер. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Заедно с чесъна се добавят в тигана. Периодично се разбъркват. През това време лукът се почиства и нарязва на ситно.
Когато картофите са готови, се отстраняват от котлона. Слага се друг дълбок тиган. Добавят се останалите 50 г масло. Добавя се ситно нарязаният лук и се запържва.
Изсипва се готварската сметана. Овкусява се с бульона на прах и сол. Оставя се да се готви десетина минути, като се разбърква.
Сглобява се порция. В чиния се слага свинска пържола, от картофите соте и пържолата се залива със сметановия сос.
Ще искате да повторите това ястие.
Коментари