array(15) { ["Pic_id"]=> string(6) "520751" ["Name"]=> string(16) "pilekikoman.webp" ["Description"]=> string(0) "" ["Url"]=> string(0) "" ["Align"]=> string(1) "1" ["Source"]=> string(0) "" ["Size"]=> string(7) "220x165" ["Views"]=> string(2) "16" ["Votes"]=> string(1) "2" ["Rating"]=> string(1) "8" ["WidthWebp"]=> string(4) "1200" ["HeightWebp"]=> string(3) "800" ["Login"]=> string(14) "hranazadushata" ["User"]=> string(28) "Храна за Душата" ["Uid"]=> string(2) "12" } Печено пиле със соев сос, сусам и картофи (с Видео) - Рецепти | Gotvach.bg
Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле със соев сос, сусам и картофи

Печено пиле със соев сос, сусам и картофи

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Печено пиле със соев сос, сусам и картофи
Снимка: Храна за Душата
1 / 2с Видео
21/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"За печеното пиле като изкуство или как да хапнем нещо вкусно, приготвено с лекота и много любов"

Необходими Продукти

  • За пилето
  • пиле - 1.2 кг
  • лилави картофи - 400 г
  • kikkoman naturally brewed soy sauce - 60 мл
  • kikkoman teriyaki sauce with toasted sesame - 30 мл
  • сусамово олио - 60 мл
  • мед - 150 г
  • оризов оцет - 30 мл или бял оцет
  • сусам - 50 г бял и черен
  • масло - 100 г
  • За салатата
  • краставици - 2
  • пресен лук - 2 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мента - 2 стръка прясна
  • чили - 1 бр. червена чушка
  • kikkoman ponzu lemon - 1 с.л.
  • лайм - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата за пилешко смесете меда, сусамовото олио, оризовия оцет и соевия сос, териаки соса. Разбъркайте и оставете настрана.

Подсушете и почистете пилето. Поставете цели стръкове розмарин и цял лимон във вътрешността му. Намажете обилно птицата с маринатата и завържете с кухненски конец.

Заемете се със зеленчуците. Разполовете главите шалот, без да ги белите.

Нарежете лилавите картофи и пащърнака.

Застелете тавата за печене с лист хартия и прехвърлете нарязаните зеленчуци. Отгоре поставете пилето, полейте всичко в тавата с останалата марината и добавете няколко кубчета масло.

Прехвърлете тавата във фурната на 180°C за 50-60 минути. Поръсете печеното пиле обилно с микс от бял и черен сусам.

За салатата разполовете краставиците по дължина, без да ги белите.

С помощта на лъжица издълбайте воднистата част. Нарежете и прехвърлете в купа за сервиране. Нарежете ситно два стръка пресен лук и половин връзка магданоз.

Подправете салатата със супена лъжица Kikkoman Ponzu Lemon и сок от лайм.

Добавете по желание слайсове червена чили чушка.

Поднесете печено пиле със соев сос, сусам и лилави картофи с парченце лайм за допълнителна свежест.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: