Начин на приготвяне
С телена бъркалка в купа се разбиват домашни яйца със захарта Прибавят се олиото, прясното мляко и накрая брашното, пресято с бакпулвера.
Разбърква се с вилица на еднородна смес. Малките вафлички се начупват на ситни парченца, добавят се в яйчената смес. В голяма форма за кексчета (моята е за 6 бр.) се намазват гнездата с олио и поръсваме брашно.
Сипва се с лъжица във всяко гнездо до 3/4 от обема. Фурната предварително е загрята на 170 градуса, поставяме формата, печем кексчетата за 20-25 минути с вентилатор.
Изваждат се и охлаждаме на решетка. От хартия за печене оформяме фунийка, пълним с разбита сладка сметана и оформяме върху всяко кексче като шапчица.
Поднасяме с по една черешка на върха на кексчето. Ей това най много ме радва - черешката на торта!
Коментари