Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и почиства. Слага се в тенджерка. Добавя се захарта и се залива с вода. Вари се до омекване.
Ако искате тортата да е по-стегната, се подготвя желатинът, като се изсипва в чашка със студена вода и се разбърква. Оставя се да набъбне.
Сварената тиква се отцежда и се пасира добре. Оставя се да се охлади. През това време се подготвя кремът за тортата. Сладкарската сметана се изсипва в купата на миксера. Разбива се.
В голяма купа се изсипва заквасената сметана. Разбива се добре с телена бъркалка. Към нея се добавя пудра захар на вкус, като се предвижда, че ще се добави и сладкарската сметана. Разбива се.
Добавя се разбитата сладкарска сметана и се разбърква внимателно с шпатула. Желатинът се затопля за кратко в микровълновата, за да се втечни. Разделя се по равно в тиквата и в сметановата смес. И двете се разбъркват.
Подготвя се форма за торта. Вафличките се разопаковат и се разрязват на 2 напречни части. Половината се нареждат на дъното на формата като блат. Половината от сметановата смес се разпределя равномерно върху вафления блат.
Половината от тиквата се разпределя върху сметаната. Същото се повтаря с останалите продукти. Останалите вафлички се нареждат като втори блат. Пласт сметана и пласт тиква.
Тортата с вафлички и тиква се оставя в хладилника да стегне и се декорира по желание.
Ммм може ли парче и за мен?