Начин на приготвяне
Лукът и чушката се почистват и измиват, нарязват се на тънки ивици и се запържват за няколко минути с две лъжици зехтин със сол и пипер на вкус.
Измийте марулята и домата, марулята също се реже на тънки ленти и към нея се добавя нарязаният на тънко домат (може на полумесеци, на колелца или просто на кубчета) и се оставя на страни.
Приготвяне на соса: Пасирайте стръкчетата мента и магданоз заедно със киселото мляко, подправете със сол и пипер на вкус.
Нарежете агнешкото на тънки ивици и запържете със една лъжица зехтин и сол за няколко минути.
Питките се стоплят и се режат от едната страна, така че да се получи джоб. Разпределете във всяка питка от лука и чушката, месото и салатата с домата.
Накрая завършете със соса от кисело мляко, мента и магданоз и сервирайте веднага още топли.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Коментари