Начин на приготвяне
Поставяме пилешкото филе на дъска и с остър нож или вилица го раздърпваме на малки късчета. Сипваме го в купа и го заливаме с олиото. Добавяме всички подправки и солта и объркваме, за да се овкуси хубаво.
Загряваме тефлонов тиган и прехвърляме месото в него. Готвим при непрекъснато бъркане около 15 минути. Намаляваме котлона.
Поставяме последователно всяка питка върху все още готвещото се месо.
Намазваме затоплените питки с по 1 с.л. сос тартар, сипваме в средата по дължина 1 пълна лъжица месо и 1 пълна лъжица пържени картофи.
Навиваме на руло и подреждаме в чиния готовите дюнери.
Покриваме с фолио до момента на сервирането.
В процеса на приготвянето трябва да сте бързи, защото постоянно трябва да подменяте питките, за да се затоплят и едновременно с това да вземате от месото.
Сервираме вкусните сандвичи с арабски питки и сос тартар топлички и по желание с айран.