Стерилизирано кисело зеле

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
29/05/2016
"Не бива да се притеснявате, че в края на зимата може да ви остане кисело зеле. Ние ще ви покажем как да го запазите и да му се наслаждавате още дълго!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 772
  • Преглеждания за месеца1170
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 7 зелки или 5 кг
* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Както е зелето от кацата или бидона, го изстискваме леко и го режем на дребно.

Пълним компотени буркани, като постоянно го натискаме, за да стане плътно и да няма въздух, и да си остане със собствената чорба.

Затваряме с винтови капачки или със обикновени със затварачка. Слагаме бурканите в казан с вода да се облеят и като водата заври, засичаме 20 минути.

Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
За вашата зимнина препоръчваме:
Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
3.25 лв.
Виж ››

Каквото и да ви говорят - най-вкусната зимнина се затваря с помощта на тези качествени цветни капачки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар