Стерилизирано кисело зеле

Стерилизирано кисело зеле

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
Стерилизирано кисело зеле
Снимка: Анонимен
1 / 8
29/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Не бива да се притеснявате, че в края на зимата може да ви остане кисело зеле. Ние ще ви покажем как да го запазите и да му се наслаждавате още дълго!"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 7 зелки или 5 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както е зелето от кацата или бидона, го изстискваме леко и го режем на дребно.

Пълним компотени буркани, като постоянно го натискаме, за да стане плътно и да няма въздух, и да си остане със собствената чорба.

Затваряме с винтови капачки или със обикновени със затварачка. Слагаме бурканите в казан с вода да се облеят и като водата заври, засичаме 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: