Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирано кисело зеле

Стерилизирано кисело зеле

Стерилизирано кисело зеле
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Не бива да се притеснявате, че в края на зимата може да ви остане кисело зеле. Ние ще ви покажем как да го запазите и да му се наслаждавате още дълго!"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 7 зелки или 5 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както е киселото зеле от кацата или бидона, го изстискваме леко и го режем на дребно.

Пълним компотени буркани, като постоянно го натискаме, за да стане плътно и да няма въздух, и да си остане със собствената чорба.

Затваряме с винтови капачки или със обикновени със затварачка.

Слагаме бурканите в казан с вода да се облеят и като водата заври, засичаме 20 минути.

Стерилизираното кисело зеле е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Няма смисъл,след като мога да си го направя за една седмица.
15.02.2024 20:28
Виктория Бурова
Виктория Бурова
Става
02.11.2020 18:15