Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Стерилизирано кьопоолу

Стерилизирано кьопоолу

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Стерилизирано кьопоолу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
270 мин.
"Бързаме да затворим бурканите с кьопоолу и да ги стерилизираме, че току виж сме го излапали преди това!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 10 кг
  • чушки - 5 кг, 3, 5 червени + 1, 5 зелени
  • домати - 3 кг
  • магданоз - 2 връзки
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на парчета.

Доматите се смилат и всички зеленчуци се слагат да се запържат в олиото, като първо се задушават за няколко минути патладжаните и чушките, след което се прибавят смлените домати.

Сместа се задушава, докато се изпари водата. Разпределя се в буркани, които трябва да са предварително затоплени буркани.

Бурканите се стерилизират за 10-15 минути.

При поднасяне кьопоолуто се гарнира с пресован чесън и магданоз.

В сезона на лютениците и кьопоолуто опитай и другите ни предложения за домашно кьопоолу или вкусна домашна лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кирил
Кирил
Патладжаните ги изпичам, обелвам ги,осолявам ги и оставям да се отцедят. Затварям и стерилизирам. По желание зимата кобинирам с желани компоненти.
06.01.2015 23:47
4
2
Светлана
Светлана
Извинете искам да попитам колко буркана излизат от тази рецепта?
04.10.2014 18:00
16
1
Йорданка Димитрова
Йорданка Димитрова
Много много хубаво и не толкова трудоемко...
07.10.2013 21:21
3
5
Калина
Калина
Кьопоолу слагам и аз, обаче смилам изпечените и обелени чушки, изпечените, обелени и добре оцедени поне 2 часа в гевгир патладжани и доматите, разбърквам добре, затварям в буркани и варя 20 мин. Чесън, олио и сол слагам, когато отварям буркана за консумация, за да е пресно и намирам, че е по-добро.
28.09.2013 18:42
16
5