Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Отурма баклава с грис и орехи

Отурма баклава с грис и орехи

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Отурма баклава с грис и орехи
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"С ръка на сърцето трябва да признаете, че комшиите правят страхотни сладкиши, а според някои и сериали"

Необходими Продукти

  • кори - 18 листа, готови, точени
  • орехи - 2 купички
  • грис - 1 к.ч.
  • масло - 100 г
  • За сиропа
  • захар - 2.5 в.ч.
  • вода - 3 в.ч.
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Поставяме водата и захарта в тенджера. Като заври, се добавя и лимоновият сок. Вари се 10 мин.

В тава се слага първо една кора. Поръсва се със смлени орехи и малко грис и се увива на руло, но да немного стегнато.

Така и с останалите кори, докато се изчерпят. Нареждат се в тава. Не е нужно тавата да се намазнява.

Рулата се нарязват на мънички парчета. Маслото се разтопява и се заливат рулцата.

Пекат се във фурна на 180 градуса. Изкарват се и се заливат с студения сироп и се покриват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: