Начин на приготвяне
Изсипете захарта в по-дълбок съд, добавете яйцата и разбийте с миксер. Изключете миксера, добавете млякото, олиото, смлените орехи, брашното, смесено с бакпулвера, пшеничния грис и разбъркайте с шпатула.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава и печете на 180 градуса за 30 минути.
За топинга:
Сложете захарта, ваниловата захар, водата и кръгчетата лимон в тенджерата, след което сложете на котлона. Когато заври, свалете от котлона и оставете да изстине.
Изпечената кора се изважда от фурната и веднага се залива с охладената заливка.
Оставете да изстине и оставете баклавата да попие хубаво заливката. Изстиналата баклава поръсете със смлени орехи.
Баклавата с орехи и нишесте се нарязва и поднася.
Съвет: Измерете съставките в чаша от 200 ml.