Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с грис

Баклава с грис

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Баклава с грис1 / 3
08/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
"Добре е преди да оставите баклавата да престои, да заключите хладилника. За всеки случай!"

Необходими Продукти

  • кори - 2 пакета фини за баница (800 г)
  • яйца - 6 броя
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. счукани
  • грис - 1 ч.ч.
  • олио - 300 мл
  • за сиропа
  • захар - 4
  • вода - 6 ч.ч.
  • лимони - сокът от 1/2 лимон
  • ванилия - 2 прахчета, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете голяма тава и подредете корите от единия пакет. Разбийте добре яйцата със захарта и добавете към тях гриса и орехите.

Излейте тази смес върху корите в тавата и отгоре покриете с корите от останалия пакет. Нарежете на парчета и залейте отгоре със загрятото олио.

Сложете да се пече в умерено загряна фурна. Пригответе захарния сироп, като кипнете на котлона за 5 минути водата със захарта, а накрая прибавите и ванилиите и лимоновия сок.

Залейте охладената баклава с топлия захарен сироп. Оставете баклавата с грис да престои една нощ преди да я поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вили
Вили
Според мен това е някаква измислена рецепта- нещо между галактобуреко и баклава , но става .
06.10.2013 21:15
1