Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Бисквитена тарта с маскарпоне, вишни и череши

Бисквитена тарта с маскарпоне, вишни и череши

Бисквитена тарта с маскарпоне, вишни и череши
Снимка: Веселина Константинова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Майтапът настрана, но според нас маскарпонете е създадено единствено и само, за да може тортите да стават от вкусни по-вкусни"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета (по 200 г)
  • масло - 125 г
  • течна сметана - 200 мл
  • маскарпоне - 200 г
  • череши - бели и червени
  • вишни
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • захар - 2 с.л.
  • мента - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер. Добавете размекнатото масло и омесете до получаването на гладко тесто.

Разстелете го в тавичка (диаметър 20 см), застлана с домакинска хартия и запечете в сгорещена фурна за 10 минути. Охладете готовия блат.

Разбийте сметаната и маскарпонето на гъст сняг с помощта на миксер. Намажете бисквитения блат с получения гъст крем.

Разтворете желатина по указания на пакета начин. Добавете захарта и го изсипете към предварително почистените плодове от костилките.

Преди пълно желиране разстелете плодовете върху тарта.

Гарнирайте с листенца от мента.

Бисквитената тарта с маскарпоне, вишни и череши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: