Начин на приготвяне
Черешите се измиват и почистват от костилките. Понеже не е сезона на черешите, аз използвах замразени. Кравето масло се разтопява
В купа се разбиват яйцата, ванилията и захарта на лек, пухкав крем. Към разбитите яйца на порции се прибавя маскарпонето. Разбъркването продължава с дървена шпатула бавно и внимателно, за да не спадне крема.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Лъжица по лъжица се прибавя брашното към сместа като отново внимателно се разбърква.
На малка струйка се добавя и вече поохладилото се краве масло.Тестото се разбърква до получаване на хомогенна смес. Накрая се прибавят и почистените череши и отново леко се разбърква.
Сместа се прехвърля във форма с откопчаващ се борд и предварително застлана с хартия за печене.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Проверява се дали е готов, като се забоде в него клечка за зъби и тя излезе суха от него. След като се извади от фурната готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Източник: hovogliadidolce.it