Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с яйца и чубрица на фурна

Картофи с яйца и чубрица на фурна

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Картофи с яйца и чубрица на фурна
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Толкова семпло, толкова българско, толкова истинско и с чубрица"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, след което се белят и нарязват. Пасират се и се смесват с подправките. Разстилат в тава, предварително намазана с олиото.

Правят се вдлъбнатини в сместа с помощта на лъжица, според броя на яйцата, в случая - 4. Във всяка вдлъбнатина се счуква по едно яйце. Поръсваме ги с малко сол.

Настъргваме кашкавала и го разпределяме равномерно върху картофите и яйцата. Печем на 250 градуса за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: