Снимка: Веселина Константинова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Невероятно, но факт - всички манджи, питки и особено кюфтета стават двойно по-вкусни, когато са направени на село"
- кайма - 1 кг смес /телешка и свинска/
- яйца - 1 бр.
- галета - 3 с.л.
- сол
- черен пипер - 1 ч.л.
- червен пипер - 1 с.л.
- лук - 1 глава
- мазнина - за пържене
* мерки и количестваНачин на приготвяне
Обелете лука и го нарежете на ситно. Прибавете го към каймата.
Чукнете яйцето. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Прибавете галетата и омесете до пухкава и гладка смес.
Оформете кюфтенцата и ги изпържете до златисто в сгорещено олио от двете страни. Поднесете с подходяща салата.
Коментари