Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Картофена яхния със свинско месо

Картофена яхния със свинско месо

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Яхнийка за душата - с крехко свинско и апетитен аромат"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 бр.
  • картофи - 7 бр.
  • домати - 2/3 ч.ч смлени /консервирани/
  • моркови - 1/2 бр.
  • сол - щипка
  • чубрица - 2 щипки
  • олио
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам пържолките на 6 парчета.

В тиган с 1 с.л олио ги запечатвам от двете страни. Отделям ги в една чиния.

Нарязвам лука на дребно. Настъргвам моркова.

Обелвам картофите и ги нарязвам на малки парчета. В тенджерка с 3 с.л олио позапържвам лука, после слагам моркова и картофите. Разбърквам. Слагам доматите и пак разбърквам.

Посолявам. Доливам гореща вода. Слагам чубрица и разбърквам. Оставям яхнийката да ври на тих огън до готовност.

Не слагам брашно, защото от сваряването на картофките се сгъстява. Хапваме яхнията с топло хлебче.

Картофената яхния със свинско месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А месото остана в чинийката за следващата манджа ! Може би за боб яхния с готови свински пържолки !!
17.10.2022 09:43
4
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Опитайте вместо с чубрица да прибавите джоджен.Определено ще ви допадне.
22.07.2016 10:05
3
1
Покажи всички подкоментари