Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско месо шарена яхния

Свинско месо шарена яхния

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Свинско месо шарена яхния1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2-3
"Свинската яхния е като добър стар приятел - може дълго да не се срещате с него, но когато се видите, винаги има какво да си кажете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 5 бр., обелени и нарязани
  • лук - 2 глави
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 4 бр
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • олио
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • дафинов лист - 2 листа
  • захар - 1 к.л.
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме свинското месо, нарязано на хапки в олиото.

Изваждаме месото от мазнината и задушаваме нарязаните лук, картофи, патладжан, морков и чушки.

Добавяме черен пипер, сол и червен пипер. Връщаме месото при зеленчуците.

Наливаме вода (1-2 чаени чаши) и като поуври, слагаме доматите, захарта и дафиновите листа.

Наливаме виното и поръсваме магданоз. Оставяме яхнията да поври още малко.

При сервиране изваждаме дафиновите листа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: