Начин на приготвяне
Направете маринатата за ролетата като в купичка смесите всички подправки, сложите зехтина и счукания чесън. Добавете мед и разбъркайте. Натрийте ролетата добре от всички страни. Постарайте се да вкарате марината по месото и под конците, с които са завързани.
Оставете да се мариноват в хладилник за 2 часа. Преди печене ги оставете на стайна температура за 30 минути. Сложете ги в тавичка, сипете червеното вино и покрийте с алуминиево фолио.
Сложете тавичката в загрята фурна на 160 градуса за 2 часа. Накрая махнете фолиото и запечете ролетата за още 10 минути на по-силни градуси до получаване на златист загар. Поднесете като махнете конците и нарежете на парчета.
Бележка: Използвайте по възможност качествено свинско месо от месарски магазин. Роле, направено от доверен месар, е в пъти по качествено от тези, които продават в големите хранителни магазини.
Коментари