Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме от дръжките ягодите, след което ги нарязваме на дребни парчета.
Изсипваме съдържанието от пакета с гелфикса в купичка и към него прибавяме две супени лъжици захар.
Разбъркваме добре и го прибавяме към ягодите.
Слагаме на огъня и разбъркваме периодично, докато заври. Щом заври, добавяме останалата захар.
Трябва да ври пет минути, като през това време непрекъснато бъркаме.
Сваляме конфитюра от огъня и още горещ го наливаме в предварително измити и подсушени бурканчета.
Обръщаме ги с капачката надолу и така престояват 5 минути.
След това ги обръщаме с капачката нагоре и ги подреждаме за съхранение.
Конфитюрът се прави много бързо, не се изварява и освен това става много вкусен.
Коментари