Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати по гръцки

Пълнени домати по гръцки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пълнени домати по гръцки
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Почитатели сме на Гръцката кухня, а когато ни се предлага нещо толкова апетитно и вкусно, няма начин да устоим ! А вие?"

Необходими Продукти

  • домати - 12 бр., средни
  • кайма - 500 г, смес
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • ориз - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
  • магданоз - 3 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите, изрязваме капачета, издълбаваме и пасираме вътрешността.

В сгорещено масло запържваме ситно нарязания лук и добавяме каймата, бъркаме, докато каймата посивее и добавяме измития и предварително попарен ориз, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол.

Готвим 10-15 минути и прибавяме пасираните домати, оставяме на котлона за още 10 минути, махаме и прибавяме предварително разбитите яйца и канелата.

С готовата плънка пълним доматите, слагаме им капачетата, подреждаме ги в тава и заливаме с разтопено масло, посипваме с галета, малко захар и сол.

Печем около час и половина в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: