Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца за юнаци

Пилешки крилца за юнаци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Пилешки крилца за юнаци
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ох, че вкусни крилца. И от нас да мине - не само за юнаци, но за всички, които просто не могат да устоят на препечената коричка и уникалния вкус на поредното кулинарно изкушение на нашата звезда Сия"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 600 г
  • за марината
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • люти чушки - 1 бр.
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • кафява захар - 1 с.л
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 с.л пушен
  • бренди - 1 с.л
  • соев сос - 1 с.л
  • черен пипер
  • кетчуп - 8 с.л
  • зехтин - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките крилца и ги сложете в купа. Изцедете сока на лимона, настържете на ренде скилидката чесън и накълцайте лютото чушле на много ситно, смесете тези съставки и подправете със сол.

Изсипете сместа при крилцата и хубаво с ръце я втрийте в тях, така че да се овкусят всички. Покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за час.

През това време направете соса като в тенджерка загреете зехтина. Почистете лука и чесъна и ги настържете на ситно ренде. Изцедете течността от лука и го сложете в зехтина, запържете за кратко, добавете кафявата захар, разбъркайте.

Лукът леко ще се карамелизира, сложете чесъна, пушения пипер, брендито и соевия сос. Разбъркайте и добавете кетчупа. Препоръчвам използването на качествен кетчуп за по-добър вкус. Оставете сместа да клокне, подправете с черен пипер и махнете от котлона. Оставете да се охлади.

Извадете крилцата, отцедете ги и ги сложете в тенджерката със соса. Оваляйте ги и натрийте с ръце много добре и ги подредете в намазана с малко зехтин тава. Слагайте крилцата в тавата с разстояние едно от друго.

Включете фурната на 170 градуса и печете до карамелен загар около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: