Чили пилешки крилца

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Чили пилешки крилца1 / 3
18/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Тайната е във вкусната марината, но ние с удоволствие я споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 600 г
  • портокали - сокът от 1 малък + малко настъргана кора
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • соев сос - 4 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки пасирани
  • чили - 1 ч.л. лют червен пипер
  • кетчуп - 1 - 2 с.л. лют, може и класик
  • зехтин - 4 с.л.
  • захар - 2 щипки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата без пилешките крилца.

В така приготвената марината накиснете крилцата, като добре ги намажете равномерно.

Оставете да се мариноват 2 часа в покрит съд.

След това изпечете крилцата на скара или ги подредете в тавичка и ги изпечете във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ленс
Ленс
Чудно :)
21.06.2014 20:40
2
Никол
Никол
Беше много много люто но все пак ми хареса. :]
17.11.2013 18:50
ани
ани
Ммммм,вкусотия...
20.05.2013 00:06