Баница с цели яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
08/06/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното със солта, прибавяме зехтина и водата и замесваме средно твърдо тесто, което разделяме го на две части, като едната трябва да е три пъти по-голяма от другата. Оставяме тестото покрито за 30 минути на стайна температура.

В загрятото масло запържваме почистените и нарязани на ситно спанак, рукола и лук. Вадим ги и към тях прибавяме рикотата, джоджена, орехчето, сол, пипер, пармезана и две от яйцата.

Разточваме голямата топка на тънка кора и я поставяме в намазана с масло тава с диаметър 22-24 см, като оставяме краищата ѝ да висят отвън с около 2 см.

Върху кората изсипваме плънката и в нея прави 4 вдлъбнатини, в които чукваме по едно яйце и отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Покриваме плънката с по-малката кора. Прищипваме краищата на голямата върху малката кора и оформяме ръбче.

Намазваме със зехтина и пробождаме на няколко места с остър нож.

Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 45 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар