Начин на приготвяне
Каймата се смесва със подправките. Добавят се яйцето, нарязаният на ситно или настърган лук и накиснатите предварително филии хляб във вода.
Всичко се разбърква и се оставя да престои.
Получената смес се разделя на 2 части. Върху хартия за печене се поставя половината кайма.
Разстила се и по средата се нареждат 3 варени яйца.
Краставичките се режат на половинки или четвъртинки и се нареждат от двете страни на яйцето. С помощта на хартията каймата се навива като руло.
Останалата кайма се прави на солено руло по същия начин.
Получените 2 малки рула Стефани се поставят в тава и се пекат на предварително загрята фурна на 180°C за 50-60 минути.
След като са изпечени, се поръсват с настъргания кашкавал и се връщат отново във фурната до запичането му.
По желание към рулото Стефани с цели яйца и краставички се добавя и нарязан магданоз.