Начин на приготвяне
В купа слагаме маята заедно със солта и захарта. Разбъркваме и оставяме да се разтопят. Прибавяме олиото и единия белтък (жълтъка го оставяме за намазване накрая).
Загряваме прясното мляко и водата. Сипваме ги при маята и разбъркваме. В голяма купа пресяваме брашното и изсипваме течната смес. Замесваме меко тесто и оставяме да втаса за 30 минути.
Правим плънка, като разбиваме яйцата със сиренето и изварата. Измиваме и режем на ситно. Добавяме магданоза в плънката. Поръсваме с малко сол и разбъркваме.
Тестото разделяме на две части, като едната е по-голяма. Разточваме първо голямата топка с по-голям диаметър от тавата, която ще ползваме. Мажем с олио тавата и поставяме първия лист.
Изсипваме цялата плънка и разпределяме равномерно върху тестото. Разточваме и втората част от тестото и с нея покриваме плънката. Притискаме леко крайчетата на тестото. Оставяме да втаса на топло.
Разделяме на малки продълговати рогчета. Мажем с разбит жълтък и слагаме отгоре на няколко места масло. Печем до готовност в предварително загрята фурна.