Начин на приготвяне
Разбираме яйцата със захарта с помощта на миксер за около осем минути. Отделно миксираме всички сухи съставки и след това ги изсипваме постепенно към първата смес.
Разбъркваме добре и полученото тесто го разпределяме в тавичка, застлана с хартия за печене и намасленa с малко олио. Печем блата около 20-30 минути или до суха клечка.
След като е готов, се изважда върху решетка, а когато се охлади добре, се разделя на две части. Хубаво е те да останат така една нощ и след това вече могат да се използват за сглобяване на тортата.
За да пригoтвим крема, трябва да разтопим тъмния шоколад на водна баня. След това към него влагаме маслото и течния шоколад. Разбиваме добре с миксер и прибавяме в получения крем начупените вафли.
В поднос слагаме първия блат и го покриваме с крема. Отгоре позиционираме втория блат. Тортата се оставя настрана, докато се приготви ганашът.
Указаните продукти за него миксираме в дълбок съд и ги затопляме на водна баня. След това с него поливаме вече сглобената торта. Декорираме с бонбони и прибираме в хладилника за няколко часа.
Бележка: Преди да поднесем тази уникална шоколадова торта, е добре да я извадим на стайна температура за около час.