Торта Шоко

Торта Шоко
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Приготвянето на тази торта може да не съвсем лесно, но ние сме насреща, за да ви помогнем ... с изяждането ѝ"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр. на прах (0.2 г)
  • портокалово сладко - 2 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • за гарниране
  • течен шоколад
  • бял шоколад - 50 г
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите блатовете, разбийте яйцата със захарта.

Прибавете млякото, олиото, содата, ванилията и какаото и бъркайте до получаването на гладка смес.

Добавете портокаловото сладко. Разделете сместа на две части и изпечете два блата в гореща и намазнена тавичка.

Направете крема, като в хладко мляко прибавите размитото брашно и захарта. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване на крема.

Преди да свалите съда от котлона добавете жълтъците един по един.

Сглобете шоколадовата торта, като намажете блатовете с крема от всички страни.

Намажете цялата торта с течен шоколад. Гарнирайте с настърган бял шоколад и орехови ядки.

Тортата Шоко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: