Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с пресен ананас

Свинско с пресен ананас

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г котлети
  • ананас - 1/4
  • чесън - 4 скилидки счукан
  • лук - 1 бр. малка глава
  • сок от лайм - 1 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л. на прах
  • мента - 1 ч.л. суха
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки парчета. Ананасът се обелва и също се нарязва на парчета.

Загряваме олиото е дълбок тиган. Прибавяме счуканият чесън и нарязаният на дребно лук и запържваме за 1 минути, след което ги преместваме в друг съд.

Загряваме отново тигана на много силен огън. Добавяме свинското на няколко порции, като пържим всяка по 2-3 минути или докато месото е готово.

Връщаме цялото месо, лука и чесъна и добавяме нарязания ананас и сока от лайм. Подправяме със сол. Разбъркваме добре.

Малко преди сервиране поръсваме ястието с кориандър и мента.

Поднасяме с гарнитура от ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: