Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Печено Свинско с Ананас и Кашкавал

Печено Свинско с Ананас и Кашкавал

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Печено Свинско с Ананас и Кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
22/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Невероятно вкусна комбинация от свинско, ананас и запечен кашкавал"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (плешка или бекон)
  • ананас - 1 кутийка шайби
  • кашкавал - 200 г
  • соев сос - 1 к.ч
  • пушен червен пипер - 1 с.л
  • захар - 1 с.л. или мед
  • черен пипер
  • зехтин - или олио
  • домати - 2 бр. за гарнитура
  • магданоз - 4 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки пържоли, където е по-дебело го нацепете с ножа на квадрати. Така по бързо ще поеме от подправките и ще се овкуси по добре.

Смесете соевия сос с меда, малко вода, червения пипер и черния пипер.

В намазнена тавичка сложете месото, поръсете със сол и полейте със маринатата. Отгоре напръскайте със малко зехтин и сложете да се пекат в умерена фурна.

След като започнат съвсем леко да се зачервяват извадете и отгоре подредете от шайбите ананас.

Поръсете обилно със настърган кашкавал и върнете за доопичане, гарнирайте с резени домат и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: