Начин на приготвяне
Разбивате яйцата, хладката вода, оцета, солта и започвате да добавяте постепенно брашно. Трябва да получите меко тесто. Разделяте полученото тесто на 14 еднакви топки, покривате ги със стреч фолио или кърпа и го оставяте да починат.
Разтопявате маслото и го смесвате с олиото. Взимате едната топка, поръсвате повърхността за точене с брашно и започвате да точите. Кората ви трябва да е голяма, колкото е голяма баницата (моята беше 30 см.).
Намазнявате тавата и слагате разточената кора, заливате с лъжичка масло и размазвате върху кората.
Така разточвате и останалите 13 кори, като върху всяка слагате по лъжица масло. На петата кора наръсих половината сирене, сложих още 5 и наредих втората половина.
Мушнах я в предварително загрята на 200 градуса фурна, като я намалих на 180 градуса.
Когато баницата се изпече добре, я вадите и я заливате със студената вода и пак я мушкате за още двайсетина минути във фурната, докато поеме цялата вода.
След като прецените, че е готова, и я извадите, оставете я да почине 10 мин. и тогава поднесете с подсолен айрян.
Гарантиран резултат! Страхотна вкусотия!
Приятен апетит!
Коментари
Само че ще сложа повечко сирене ;)