Торта с бишкоти и карамел

К КК К
Готвач
1577281689221
Торта с бишкоти и карамел1 / 2
13/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • бишкоти - 300 г
  • масло - 250 г
  • захар - 100 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • прясно мляко - 80 г
  • за пълнеж
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. цели ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера слагаме захарта и орехите, за да се карамелизира захарта. Слагаме ги върху хартия да изстинат, след което ги прехвърляме в хаванче и ги начукваме на ситно.

Разбиваме в купа яйцата със захарта, а в друга купа разбиваме маслото с пудрата захар докато стане на мек крем, след това добавяме и какаото. Прибавяме към какаовата смес и яйцата и хубаво разбиваме.

Вземаме бишкотите, топим ги в млякото и ги слагаме при сместа, след което прибавяме и начуканите орехи с карамела. Всичко се разбърква и се изсипва в тава с отлепващо се дъно, хубаво заглаждаме.

Слагаме в хладилника за 1 нощ и след това вадим и може да украсим по желание със сметана, ядки или каквото имаме под ръка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: