Начин на приготвяне
Нарежете месото на парчета и го минете през месомелачка, смелете го на едро, ако нямате месомелачка, помолете в магазина месаря да ви го смели.
Сложете в тава мляното месо, добавете яйцата, нарязан на ситно кромида и пресния лук, поръсете обилно с подправките и сложете содата.
Залейте филийките хляб в млякото, оставете за кратко да се напоят и изцедете, смачкайте и добавете към каймата. Нарежете магданоза на ситно и го добавете.
Започнете да омесвате каймата, месете около 15 мин. до пълното смесване на всички продукти.
Покрийте с домакинско фолио и оставете за два часа в хладилник. Извадете каймата и с мокра ръка взимайте част от нея и оформете кюфтенца.
Посплескайте ги леко от двете страни и оваляйте в брашно. Изтръскайте излишното и пържете в сгорещен тиган с олио до готовност от двете страни.