Начин на приготвяне
Слагаме в купа всички продукти за кюфтетата, настъргваме пекорино. Ако нямате, ползвайте кашкавал. Добавете го в купата и омесете всичко до еднородна смес.
Оформете малки кюфтенца, загрейте зехтина в тиган и ги изпържете до златисто. Махнете от тигана и ги поставете върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
Нарежете лука на дребно, сложете в същия тиган и го запържете за кратко. Чесъна наситнете и добавете в тигана, разбъркайте и сипете виното. Оставете няколко минути да се изпари алкохолът и добавете доматите.
Разбъркайте, подправете със сол и черен пипер, малко риган и босилек. Върнете кюфтетата в тигана, пуснете ги в соса и намалете котлона на средна температура.
Оставете сосът да се сгъсти и да се изпари излишната течност, като разбърквате през няколко минути.
Сложете тенджера с 4 литра вода на котлона, оставете да кипне, посолете и сложете спагетите. Гответе ги няколко минути до омекване и готовност (обикновено на всеки пакет е дадено времето за приготвянето им). Отцедете спагетите.
Когато сосът се посгъсти, махнете от котлона. Можете да поставите спагетите директно в соса и да разбъркате, а може да поднесете индивидуално на всеки в чиния от спагетите и полеете с доматения сос и кюфтетата.
По желание поръсете с пармезан, пекорино или кашкавал.
Мамините спагети с кюфтета са готови.
Източник: Домашните рецепти на Валъри - Food Network