Мамините кюфтета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Мамините кюфтета
Снимка: Сия Рибагина
4 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Скъпи, майки, ако все пак искате един ден порасналото ви момче да напусне дома ви и да създаде собствено семейство, дайте рецептата за мамините кюфтета на снахата"

Необходими Продукти

  • свински месо - 1.3 кг врат
  • лук - 2 глави, кромид
  • зелен лук - 3 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 30 мл
  • яйца - 2 бр.
  • чубрица - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го минете през месомелачка, смелете го на едро, ако нямате месомелачка, помолете в магазина месаря да ви го смели.

Сложете в тава мляното месо, добавете яйцата, нарязан на ситно кромида и пресния лук, поръсете обилно с подправките и сложете содата.

Залейте филийките хляб в млякото, оставете за кратко да се напоят и изцедете, смачкайте и добавете към каймата. Нарежете магданоза на ситно и го добавете.

Започнете да омесвате каймата, месете около 15 мин. до пълното смесване на всички продукти.

Покрийте с домакинско фолио и оставете за два часа в хладилник. Извадете каймата и с мокра ръка взимайте част от нея и оформете кюфтенца.

Посплескайте ги леко от двете страни и оваляйте в брашно. Изтръскайте излишното и пържете в сгорещен тиган с олио до готовност от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: