Начин на приготвяне
Гъбите се почистват и се нарязват. Задушават се със съвсем малко мазнина в тенджерка. Когато променят цвета си, към тях се добавя и каймата. Сместа се оставя да се позадуши малко, като се бърка от време на време.
Посолява се и се отсранява от котлона. Когато се поохлади леко, към нея се добавят натрошеното сирене и 4 предварително разбити яйца. Всичко се разбърква добре до получаване на хомогенна смес.
Тавата, в която ще се пече баницата, се маже с олио. Вземат се два листа кори и се намазват в средата с плънката. Завиват се на руло, което след това се разполага в тавата.
Така се процедира с останалите кори и плънка, докато продуктите се изчерпят. Подредената баница се намазва с разбито яйце и се поръсва с малко олио и чубрица. Поливката трябва да е разнесена много добре върху корите, за де останат сухи.
Баницата се поставя в загрята на 180 градуса фурна и се пече около 30 минути или до готовност. Ако се притеснявате, че може да загори отгоре, в началото я покрийте с алуминиево фолио и го махнете след 15 минути.
Изпечената баница извадете и напръскайте леко с вода. Завийте с чиста кърпа и оставете така 40 минути.