Начин на приготвяне
Обелваме патладжаните и ги накисваме в подсолена вода за около 30 минути. След това ги нарязваме на половинки и ги задушаваме в тиган със зехтина до златист загар.
Подреждаме задушените патладжани в тавичка за печене, а в тигана, в който сме ги готвили, слагаме зеленчуците, нарязани на кубчета в следната последователност.
Първо слагаме скилидките чесън, след това морковите, нарязания лук, пащърнака и последно прибавяме нарязаните пиперки. Задушаваме зеленчуците почти до готовност.
Редим плънката върху патладжана, отгоре подреждаме нарязаните на кръгчета чери домати и запичаме имамбаялдъта в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 15 минути.
Коментари