Мераклийска Имамбаялдъ

Мераклийска Имамбаялдъ
Снимка: Снежина Янакиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Когато имаш сърце на художник и сръчните ръце на майстор-готвач, всичко, което твориш, е истинско чудо"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сол
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр. голям
  • лук - 1 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • чушки - 3 бр. зелена, жълта и червена
  • чери домати - 4.5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме патладжаните и ги накисваме в подсолена вода за около 30 минути. След това ги нарязваме на половинки и ги задушаваме в тиган със зехтина до златист загар.

Подреждаме задушените патладжани в тавичка за печене, а в тигана, в който сме ги готвили, слагаме зеленчуците, нарязани на кубчета в следната последователност.

Първо слагаме скилидките чесън, след това морковите, нарязания лук, пащърнака и последно прибавяме нарязаните пиперки. Задушаваме зеленчуците почти до готовност.

Редим плънката върху патладжана, отгоре подреждаме нарязаните на кръгчета чери домати и запичаме имамбаялдъта в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
ne mi xaresva po na4ina kakto e klasi4eskata
14.08.2022 13:15