Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Рулца»Телешки рулца с марсала

Телешки рулца с марсала

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Телешки рулца с марсала1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • телешко филе - 12 бр. (нарязано на тънко)
  • За плънка
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глави нарязан на ситно
  • хляб - ½ ч.ч. трохи
  • кедрови ядки - 1 с.л. запечени
  • стафиди - 1 с.л.
  • прошуто - 6 резена нарязани на парченца
  • пармезан - ½ ч.ч. настърган
  • моцарела - ½ ч.ч. пушена
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер
  • За сос
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава нарязан на ситно
  • марсала - 100 мл
  • портокалов сок - от 1 бр.
  • портокалова кора - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме месото на тънко в плик или между фолио, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Плънка:

Сгорещяваме зехтина и запържваме лука, прибавяме трохите, кедровите ядки, стафидите и прошутото, разбъркваме и махаме от котлона, добавяме сирената и магданоза.

Разпределяме плънката върху парчетата месо и ги завиваме на стегнати рула, затягаме с конец.

Запечатваме рулата в сгорещен зехтин, докато се зачервят, добавяме лука и разбъркваме и наливаме марсалата. Щом заври слагаме сока и кората на портокала и оставяме да къкрят за 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: