Начин на приготвяне
Гъбите се накисват във вода за около 30 минути.
Смесват се брашното, риганът и белият пипер и малко сол в найлоново пликче. В него се поставят телешките медальони и се разтръскват докато се покрият добре с брашнената смес. Изваждат се и се изтръскват от излишното брашно.
В по-дълбок тиган се загрява маслото и зехтина. Добавя се лукът - наситнен и се сотира за кратко време. Изважда се и се оставя настрана.
В същата мазнина се поставят телешките медальони и се запечатват от двете страни за кратко време, докато получат лека коричка, за около 3 минути максимум на страна. Веднага се прибавя виното Марсала, може да фламбира, лукът и босилекът. Ястието се оставя да къкри за около 5 минути без капак.
Накрая се добавят гъбите и пържолите се готвят за около 3-4 минути.
Гарнитура:
Фетучините се сваряват по оказаните минути.
За картофеното пюре:
Картофите се сваряват и след като станат готови се заливат със студена вода и веднага се обелват. С пресата за картофи се смачкат, като се добавя и маслото на кубчета. Прибавя се горещото прясно мляко и продължава да се пасира за около 20 минути за да стане пухкаво и гладко. Добавя се сол. По желание се добавя и индийско орехче.
Телешките медальони с вино Марсала са готови.
Източник: Кулинарен блог на Йоана Петрова
Забележка: Качвам снимки на приготвеното ястие, включително и на вида месо с което съм работила. В момента не разполагах с гъби Шийтаке и съм ползвала само сушени Манатарки около 100 г.
Коментари
Поздрав!