Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Шницел с вино Марсала и хвойна

Шницел с вино Марсала и хвойна

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Шницел с вино Марсала и хвойна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ценителите знаят за какъв деликатес става дума, за всички останали ще кажем само крехко телешко, манатарки и вино"

Необходими Продукти

  • манатарки - 30 гъби
  • телешки шницели - 4 бр.
  • оцет балсамико - 2 ч.л.
  • чесън - 8 скилидки
  • масло - 1 с.л.
  • марсала - 3 с.л. вино
  • хвойнови плода - 10 бр. счукани
  • сол
  • черен пипер
  • макарони
  • броколи - за гарнитура
  • розмарин - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте в купасухите гъби с топла вода и оставете да се накиснат.

Намажете шницелите с 1 с.л. оцет и подправете със сол и черен пипер. Поставете чесъна и хвойната в тенджера с вода, оставете да заври и варете 10 минути и отцедете.

В голям тиган загрейте маслото. Запържете шницелите от едната страна, обърнете и запържете още 1 минута.

Прибавете виното, розмарина, гъбите заедно с 3 с.л. от водата, в която са киснали, чесъна и хвойната и останалия оцет.

Оставете да ври 3 минути, докато месото омекне.

Подправете със сол и пипер.

Сервирайте с макарони и зеленчуци.

Шницелът с вино Марсала и хвойна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Сийче, благодаря , че ми обясни. Не съм виждала и не съм ползвала, но както ми казваш предполагам , че у нас няма да се хареса. Нея ще я пропусна, иначе рецептата е хубава, жалко, че няма собствена снимка качена, защото всичко което се опитах да приготвя оттук без собствена снимка беше пълен провал, последното беше "Неизсъхващ козунак, хвърлих го.
02.03.2017 20:01
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Хубава рецепта, всички продукти са ми на лице , ама тази хвойна изобщо не ми е ясно каква е и от къде мога да я намеря. Вероятно придава хубав аромат, нямам и на идея какво е.
02.03.2017 19:48
1
1
Покажи всички подкоментари