Начин на приготвяне
Работим с охладено месо. Смиламе свинското и телешкото месо. Разстиламе го в подходящ съд. Прибавяме нарязания на ситно стар и зелен лук.
Добавяме подправките лъжичка кимион, сол и черен пипер на вкус. Добре е кимионът и черниият пипер да ги смелите непосредствено преди да ги сложите, така имат силен аромат и приятен вкус. Прибавяме яйцата, магданоза и содата.
Накисваме филийките хляб във вода, отцеждаме и ги прибавяме в каймата. Започваме да месим. Омесваме добре каймата в продължение на 15 минути, за да се омесят добре всички подправки.
Оформяме кюфтета без да приплескваме и мачкаме , за да останат пухкави. Овалваме в брашно и пържим в сгорещено олио от двете страни на кюфтето.
Коментари