Начин на приготвяне
Свинското месо нарежете на по дебели пържоли. Начукайте ги леко, колкото да ги изтъните малко.
Вземете голям съд с капак, в него сложете бирата, меда, счукания чесън, нарязан на много ситно кромид лук, капнете лъжица олио, сложете дафинов лист, сол, лют пипер, няколко щипки бахар, смелете на едро черен пипер и пуснете няколко листенца градински чай (салвия).
Разбъркайте сместа добре, така че да се смесят всички съставки и сложете пържолките. С ръце хубаво натъркайте сместа във всяка пържола и захлупете съда с капак.
Оставете в хладилник за 6часа да се маринова месото. Преди термична обработка извадете съда от хладилника и оставете поне за 30 мин на стайна температура.
Загрейте скара или грил барбекю, намажете я със парче сланина или половинката на глава кромид лук. Извадете пържолките и с ръка отцедете и оберете полепналия по тях чесън и лук. Махнете го, защото бързо ще загори на скарата.
Сложете пържолите на горещата скара и запечете от двете страни. Когато месото е готово го сложете в съд с капак или го покрийте с алуминиево фолио за да отпочине и соковете да се запазят в него.
Гарантирано пръстите ще си изядете с тези пържолки, опитайте :)
Коментари