Начин на приготвяне
Почистете листата от дръжките и ги попарете в гореща вода докато променят цвета си.
Обелете лука, нарежете го но ситно и го задушете в мазнината. Добавете добре измития ориз и запържете, докато оризът избистри цвета си.
Прибавете каймата и гответе още 5 мин. при непрекъснато бъркане. Овкусете със сол и сух магданоз.
Сложете по 1 с.л. от сместа във всяко листо и свийте сармичките. Наредете ги в съда за готвене на мултикукъра. Затиснете ги с подходяща чинийка. Добавете 300 мл хладка вода.
Натиснете MENU и изберете програмата FRY. Настройте 30 мин. време за готвене и натиснете бутона START. Затворете капака.
Готовите сармички може да поднесете с таратор или кисело мляко.
Лозовите сарми в мултикукър са много вкусни.