Вкусни кексчета с глазура

Катя БлагоеваКатя БлагоеваГотвач157733871
17/06/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо573
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта с помощта на миксер. След това се прибавя и олиото и хубаво се разбива. Миксерът се гаси и се прибавя киселото мляко с угасената в него сода, хубаво се разбива и се прибавя и брашното.

Сипва се от разтвора в една чаша и се боядисва с розовата боя. Вземат се формичките и се намазват с олио и поръсват с брашно. След това се сипва от сместа в купата и в средата от розовата боя и така докато свършат формите. Слага се да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

През това време се приготвя глазурата. В купа се смесват маргаринът, водата и захарта и се слагат на бавен огън докато се разтопи всичко, слага се какаото и се оставя малко да покипи, сваля се от огъня.

Готовите кексчета се оставят да изстинат и след това ги надупчваме с нож и ги мажем с глазурата, като гледаме да влиза и навътре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Наталия Петрова
Според мен ако замениш маргарина с масло и намалиш какаото на 1 с.л. на Йоткер и 2-3 с.л. захар ще се получи много добре. Правя подобна глазура за негърче и никога не ми е горчала.
1
0
Катя Благоева
И аз правя за негарче подобна на тазе която казваш, но за този случай ми трябва да е повече за да има за всичките формички!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
18.06.2016 07:15
13с.л. захар за глазурата?Да няма някаква грешка?
1
0
Катя Благоева
Така слагам, но не ги пълня, трябва да са равни! Преди така правих и много ми горчеше и се наложи да слагам малко подсладител, за да стане сладко!
0
0