Сирене с мед и орехи

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Сирене с мед и орехи
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Уникално вкусна комбинация от сирене, мед и картофи, която ще допадне на всички ценители на добрия вкус!"

Необходими Продукти

  • сирене - 2 плочки (общо 400 г)
  • орехи - 80 г счукани
  • мед - 2 с.л.
  • босилек - 2 щипки сух или листа салвия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От сиренето оформете 2 дебели плочки, които се слагат по отделно в 2 листа алуминиево фолио, достатъчно големи, за да се завие сиренето.

Всяка плочка се поръсва с натрошени орехи, полива се с 1 пълна лъжица мед и се поръсва с малко сух босилек или прясно листо салвия.

Фолиото се запечатва и торбичките се пекат внимателно на силна фурна за 8-10 минути.

По този начин запеченото сирене и идеално мезе за домашно вино или ракия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Georgieva
Gergana Georgieva
Здравейте , и аз правя фета с мед, но по друг начин. Фини точени кори за баница намазвам със зехтин и слагам плочката сирене на около 10см от тесния край на кората, завивам фетата и отстрани къде остава кора я прегъваме едното отгоре другото отдолу и пържа във загрята мазнина до златисто. След това поръсвам със мед и черен сусам
01.12.2018 13:24
1
Деян
Деян
Ти го ядеш, а не се лекуваш с него, жено!
15.07.2014 09:40
17
2
Мая
Мая
Е как ще печеш мед, убиваш му всички лечебни свойства ?
11.04.2014 21:12
3
1
1
Покажи всички подкоментари