Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Гриловано сирене с мед и орехи

Гриловано сирене с мед и орехи

Гриловано сирене с мед и орехи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
8 мин.
Порции
2
"Сервирайте гриловано сирене с мед и орехи и се насладете на апетитното, размекнато сирене с хрупкава коричка в приятен сладкосолен аромат и дъх на мащерка."

Необходими Продукти

  • сирене халуми - 200 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • мащерка - 4 стръкчета прясна
  • мед - 2 с.л.
  • орехи - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете сиренето Халуми на няколко плочки.

Загрейте грил тиган и го намазнете леко със зехтин. Поставете сиренето в тигана и след 2-3 минути го обърнете.

Сложете клоните мащерка, супена лъжица мед и орехите. Оставете го така да се пече не повече от две минути и прехвърлете в чиния за севиране.

Полейте печеното сирене с останалия мед и сосчето от тигана.

Сервирайте гриловано сирене с мед и орехи още докато е топло и се насладете на апетитното, размекнато сирене с хрупкава коричка, в приятен сладкосолен аромат и дъх на мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: