Начин на приготвяне
Смиламе си лешниците. Пресяваме брашното и му добавяме бакпулвера. Размекваме си леко маслото.
Разбиваме с миксер пудрата захар с маслото.
Разбиваме отделно яйцата продължително, добавяме ги при маслото и захарта, заедно с ванилията и киселото мляко. Разбъркваме.
После постепенно прибавяме брашното с бакпулвера, които сме смесили.
Начупваме на много малки парченца шоколада. Накрая слагаме и смлените лешници и шоколада. Разбъркваме.
Намазняваме си формата и леко посипваме с брашно. Равномерно слагаме в 12 мъфинки.
Печем на 180 градуса в загрята фурна. Вадим ги в подходящ съд, хапваме с кафе или горещо какао.