Начин на приготвяне
Разтворете кубчето мая в хладка вода, като прибавите 1 с.л. брашно и захарта. Когато маята се активира, изсипете я пресятото брашно.
Добавете половината от разтопеното масло, киселото мляко, солта и чукнете яйцата. Разбъркайте с помощта на лъжица, докато започнат да се образуват трохи. Започнете да месите до получаване на гладко и меко тесто. За да се получи гладко тесто, ако е необходимо, добавете още малко вода или брашно.
Оставете тестото да втаса, като го покриете с кърпа. Когато тестото удвои обема си, го разделете на 4 топки.
Разточете всяка топка на кора, намажете всяка кора с разтопено масло , поръсете с натрошено сирене. Сложете корите една върху друга и завийте на руло. Нарежете рулото на парчета, прегънете всяко парче на две и наредете в тава с незалепващо дъно.
Оставете питката отново да втаса. Намажете от горе с разбит жълтък и изпечете в загрята умерена фурна до златисто.
Коментари