Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с какао и маскарпоне

Бишкотена торта с какао и маскарпоне

Бишкотена торта с какао и маскарпоне
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Чувала е баба ви за Маскарпоне и Тирамису едно време, ама друг път... Но това не пречи тортичката да е класика"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 24 бр.
  • маскарпоне - 200 г
  • сметана - 200 мл течна
  • какао - 3 - 4 с.л. /нисък процент/
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ликьор - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната с помощта на миксер на гъст крем. Добавете маскарпонето и доразбийте до хомогенизиране.

Сгорещете прясното мляко и добавете 1 с.л. какао.

Потопете бишкотите /12 бр./ и наредете един ред в тавичка с подвижен ринг.

Напръскайте ги с ликьора и намажете обилно с крема. Работете по същия начин и с останалите бишкоти.

Намажете бишкотената торта от всички страни с крем. Загладете и поръсете с какао.

Охладете за няколко часа преди сервиране.

Бишкотената торта с какао и маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: