Десерт с маскарпоне

ЕфросияЕфросияНовак301
16/11/2011
"Днес ще ви предложим този вкусен и лесен десерт поднесен с шоколадови пръчици"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 283
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите заедно с орехите и размесете с разтопеното масло, есенцията, докато се получи стегната смес. Разточете я на тънък блат с помощта на точилка. От блата с помощта на чашките, в които ще изсипете крема, изрежете кръгчета (с големина, колкото гърлото на чашките).

За да приготвите крема разбийте маскарпонето с пудрата захар. Накиснете желатина в малко студена вода да набъбне. Отделно разбийте сметаната на пухкав сняг. Сложете съд на водна баня на котлона, чукнете яйцата и с миксер започнете да ги разбивате.

След това бъркайте с тел, докато яйцата се сгъстят на крем. Свалете от котлона и смесете с желатина до разтопяването му. Оставете леко да се охладят и ги добавете внимателно към маскарпонето при непрекъснато биене с миксер. Накрая объркайте крема със сметаната.

В предварително подготвените чашки или купички сипете на дъното по 1 с.л. разтопен течен шоколад. Разпределете крема в чашките и отгоре сложете предварително изрязаните бисквитени подложки. Сложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини.

Рейтинг

5 7
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Pressy
Pressy
20.03.2016 09:43
Страхотно е !
0
0
Sss
Sss
08.01.2016 17:12
Колко маскарпоне трябва да се добави?
21
0
Ани
Ани
11.01.2015 01:02
Какво е количеството маскарпоне? Има различни видове опаковки.
15
0